Beste bezoeker,

Ik heet u van harte welkom op mijn website.

Vele mensen kennen mij vooral als nieuwsfotograaf.  Bijna dagelijks verschijnen mijn foto’s in ‘Het Laatste Nieuws’. Meestal word ik geconfronteerd met slecht nieuws. Met oog voor detail en precisie probeer ik steeds wat er gebeurd op een correcte manier in beeld te brengen.

Naast nieuws richt ik mij ook op mijn andere grote passie namelijk natuurfotografie. Vooral dieren en landschappen genieten mijn grootste belangstelling. Het contrast met mijn dagelijks werk is groot, maar in de natuur vind ik de rust die in mijn job dikwijls ver te zoeken is.

Gedreven door mijn zin in avontuur, boekte ik in 1995 mijn eerste natuurreis naar het ongekende Borneo. Daar werd ik voor het eerst ‘geprikkeld’ door de schoonheid van de ongerepte natuur. Al snel volgden andere landen, zowel warme als koude streken, altijd ver weg van de toeristische trekpleisters. Het leverde mij unieke beelden op van fauna en flora.

Ik hoop, beste bezoeker, dat ik u via mijn website een mooie inkijk kan geven in mijn werk als nieuws- en natuurfotograaf.

Marc De Roeck